Kloosterplein

Home / Portfolio / Kloosterplein
Kloosterplein

Huiskamerdynamiek in Goirle:

Het Kloosterplein is uitgerust met tunable white LED spots waarmee de ledverlichting kan variëren van warm wit tot koel wit licht. Ontwerper Toine Adams heeft een concept uit de befaamde city.people.light toekomstverkenning uit 2007 gerealiseerd. Dit concept beschrijft verlichting die aangepast is aan het moment van de avond en nacht: zo is er tijdens de spits, wanneer we rennen en vliegen om boodschappen te doen en kinderen van de creche te halen, een hoge verlichtingssterkte met neutraal wit licht en naarmate de avond vordert wordt de verlichting warmer en contrastrijker.

CPL_jpg1-380x319

Deze huiskamerverlichting verandert in de nacht in een zachte koelwitte verlichting met lage verlichtingssterkte, lijkend op maanlicht. De bezoeker van het plein weet dan dat het tijd is om zachtjes naar huis te gaan.

Het plaatje wordt compleet met het speciaal voor dit project door Ruud van Eggelen van CM3 ontworpen meubilair met schemerlampen. Deze schemerlampen veranderen elk seizoen van kleur en geven ook speciale dagen of thema’s aan met een speciale kleur.

Bron: Richard Boerop (bewerkt door Toine Adams)