Aanbeveling verkrijgbaar bij NSVV

Home / Nieuws / Aanbeveling verkrijgbaar bij NSVV
Aanbeveling verkrijgbaar bij NSVV

De aanbeveling voor de verlichting van parkeergarages, parkeerdekken en parkeerterreinen die ik in opdracht van NSVV heb geschreven, is nu verkrijgbaar via de publicatieshop van de NSVV.

De aanbeveling geeft duidelijke richtlijnen voor iedereen die te maken heeft met het ontwerpen vervangen en beheren van verlichtingsinstallaties in parkeergarages en op parkeerdekken en parkeerterreinen. Het bevat onder andere de actuele eisen en richtlijnen op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en verticale verlichtingssterkte. In de aanbeveling is ook aandacht voor de beoordelingen van lichtkwaliteit, het uitvoeren van lichtmetingen en maatregelen om tijdens de gehele levensduur van de installatie een constante lichtopbrengst te realiseren. Dit zijn activiteiten die niet standaard in een Programma van Eisen opgenomen worden. NSVV is van mening dat deze activiteiten niet mogen ontbreken om de hoogste kwaliteit te bereiken en (langdurig) te behouden. Door de aanbeveling toe te passen in de praktijk wordt het eenvoudiger om de gewenste verlichtingskwaliteit helder te beschrijven en het voorkomt ingewikkelde discussies ten aanzien van het resultaat.

Op 12 november 2019 presenteerden de Nederlandse Stichting Voor Verlichtingskunde (NSVV) en de stichting Openbare Verlichting Nederland (OVLNL) de aanbeveling voor verlichting van parkeergarages, parkeerdekken en parkeerterreinen op het symposium ‘Ontwerpen van licht’ in Eindhoven.

Klik hier om naar de publicatieshop van NSVV te gaan.