Saab 96 Rally Team

Home / Nieuws / Saab 96 Rally Team
Saab 96 Rally Team

Toine Adams Advies sponsort Saab 96 Rally Team

Net als in 2015 zal Toine Adams Advies begin 2017 het Saab 96 Rally Team sponsoren. Dit team zal deelnemen aan de BarrelChallenge Wintereditie 2017. De BC Wintereditie 2017 gaat deze winter richting Scandinavië. Zondag 12 februari 2017 start men in Emmen en gaat de eerste etappe richting de finish in havenstad Lübeck-Travemünde in Duitsland aan de Oostzee. Daar neemt men de nachtferry naar Trelleborg in Zweden. De tweede etappe start in Trelleborg (S) en finisht in Karlstad, ook in Zweden. Vervolgens maken de deelnemers zich op voor de derde etappe van Karlstad naar finishlocatie Savalen in Noorwegen. In dit afgelegen gebied zal de dag daarop een rallyproef worden verreden met de finish in Dombås (N). De donderdagetappe voert van Dombås (N) naar de mooie kustplaats Bergen (N). De laatste rallydag rijden alle equipes vanuit Bergen (N) naar Stavanger (N) waar ze ’s avonds boarden op de ferry naar Hirtshals in Denemarken. Daarmee is een einde gekomen aan zes dagen rallyrijden met in totaal ca. 4.000 kilometer. De zaterdag wordt gebruikt om weer terug te rijden naar Nederland.

  

Bijzonder aan deze rally zijn de extreem lage temperaturen. De koude periode is net begonnen in deze regio en er zijn al temperaturen van -25°C geregistreerd.

Tijdens de Challenge zullen de heren van het Saab 96 Rally Team zich inzetten voor Stichting Hartekind. Stichting Hartekind is het enige goede doel in Nederland die zich uitsluitend inzet voor wetenschappelijk onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen bij kinderen. Haar doelstellingen zijn betere overlevingskansen voor hartekinderen en het verbeteren van de dagelijkse kwaliteit van leven.

Waarin gaat het Saab 96 Rally Team deze barre tocht rijden? Daar waar veel teams rijden in een betrouwbare youngtimer (veelal Volvo 7, 8 of 9-serie) kiezen zij weer voor “Sabine”, een klassieke, volledig gerestaureerde Saab 96 V4 uit 1978 in rallytrim.

Via Facebookpagina www.facebook.com/Saab96team en Twitter @Saab96RallyTeam wordt u op de hoogte gehouden van de vorderingen tijdens de Challenge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *